Fundația Vodafone ar putea finanța un nou proiect pentru creșterea calității vieții vârstnicilor

Fundația Vodafone ar putea finanța un nou proiect pentru creșterea calității vieții vârstnicilor

proiect intergenerational

Fundația Vodafone România a lansat o nouă ediție de finanțare a programului Fondul pentru fapte bune și invită organizațiile neguvernamentale să depună proiecte care ajută copiii, tinerii și vârstnicii care, sigur, (toți) au nevoie de ajutor. Totuși, proiectele pentru seniori n-au trecere.

Noi am răsfoit în 5 minute 27 de proiecte finanțate în 5 apeluri lansate din 2013 până acum. Două dintre toate sunt clar pentru „ai noștri”. Pe primul l-am identificat chiar în prima ediție, „Siguranța persoanelor cu Alzheimer”, Spitalul Clinic Colentina. Pe al doilea l-am descoperit în 2014, „Puternici impreună” – Asociația Sfantul Arhidiacon Stefan. Ne-a plăcut proiectul, intergenerațional și culinar, adică copiii, tinerii și seniorii au format echipe mixte, au gătit împreună și s-au întrecut în bucatele preparate.

Mai e un proiect al unei asociații de medici, Asociația Caravana cu Medici, care ne place tare și care a fost finanțat în 2015 și 2016. Oamenii se duc prin zone uitate și fac screening, investigații, consultă oameni uitați. Printre ei sunt clar și vârstnici.

Acum Fundația Vodafone a lansat al 6-lea apel de finanțare și ar putea finanța încă un proiect pentru seniori.

Sursa foto: Asociația Sf. Arhidiacon Ștefan

Intră în dialog