Liberalii nu mai au bani la buget că îi secătuiră alții iar ăștia pricepuți nevoie mare au zis, gata, am găsit soluția: îi muncim tot pe ăia puținii care muncesc în țara asta, adică 5,5 mil de locuitori ai patriei care sunt activi din totalul de 19,4 cât însumează populația României actualmente.

Și mări, se vorbiră, ei se sfătuiră și ajunseră la concluzia că dacă prin toată bătrâna Europă, unde vârsta de pensionare nu depășește 65 de ani deși nivelul de trai e cu mult mai ridicat decât în sfânta noastră țărișoară, la noi sigur poate crește vârsta de pensionare la 70 de ani.

Și acum că tot am amestecat România cu Europa, hai să vedem ce are Europa și ce nu are România.

În primul rând, există doar 7 țări în Europa care au vârsta de pensionare mai mare de 65 adică 66 sau 67 iar aceste țări sunt: Germania (67), Islanda (67), Irlanda (66), Italia (66), Norvegia (67), Portugalia (66) și Olanda (66) dar noi mai cu moț o să ieșim la pensie la 70 de ani, peste toată Europa, că liberalii noștri nu știu de capul lor și se joacă de-a guvernarea și de-a legile.

În al doilea rând, dintre cele 7 țări cu vârsta de pensionare peste 65 de ani, niciuna nu are speranța de viață mai jos de 81 de ani, adică toate joacă la 81-82,5 speranță de viață.

La un calcul simplu, ai lor ar munci oricum decent și ar trăi decent toată viața lor activă, iar pensia și-ar petrece-o prin croaziere și vacanțe de tot felul căci își permit și ar face-o pentru mai bine de 15 ani pentru că merită.

La noi aproape la fel ar fi, adică  ieși la pensie la 70 de ani, după ce ai muncit în condiții mizerabile (majoritatea românilor) hăituit de un patron nebun sau de un șef care nu s-a controlat la cap vreodată, cu o pensie la fel de mizerabilă precum condițiile în care ai muncit vreo 40 de ani și închini steagul la 75 de ani (că asta e speranța de viață în România) adică ai ars-o prin spitale maxim 5 ani că în croaziere nu ai loc de europenii ăștia sănătoși și enervanți cu speranța lor de viață de peste 80 de ani.

Deci la fel, doar că la ei 15 ani prin croaziere, iar la noi 5 prin spitale; adică tot cu 5 la sfârșit si tot în deplasare (croaziere/spitale).

Și pentru că nu e frumos să arăți ce nu e bine, ci să propui și ceva soluții, iată câteva:

 1. Investiții masive în turism – servicii și infrastructură, ca să vina străinezii să-și toace pensiile la noi și nu la bulgari, ca să crească PIB-ul nostru, ca să crească nivelul nostru de trai.
 2. Investiții masive in infrastructura rutieră, navală, feroviară ca să vină investitorii la noi și să nu se mai ducă cu fabricile lor prin Asia, ca să tot aia cu PIB-ul de mai sus.
 3. Regândirea din temelii a programelor de finanțare cu rescrierea tuturor procedurilor de decontare si crearea unui organism care să vegheze la buna implementare și să se asigure că beneficiarii implementează corect proiectele fără riscul ca acestea să determine cheltuieli neeligibile cu un sistem de prevenție bine pus la punct și cu eliminarea sistemului de pedepsire prin declararea de cheltuieli neeligibile așa din pix. Eliminarea tuturor funcționarilor care declară cheltuieli neeligibile înainte să se fi asigurat că beneficiarului i-au fost făcute vizite de monitorizare în care au fost verificate și propuse spre îndreptare toate eventualele erori descoperite. Asta ca să aducem banii înapoi în România că încă contribuim la bugetul UE cu mai mult decât decontăm
 4. Facilități fiscale reale pentru mediul de afaceri. Tot aia cu PIB-ul doar că aici puțin diferit, adică ca consecință.

Și lista poate continua pe câteva pagini, dar nu ăsta este scopul. Așa că te salut #peneleu și îți recomand să te gândești de două ori când iți mai vin idei de-astea mișto!

Reacții la articol
Arată Hide comments
Comments to: Oau, liberalii vor să crească vârsta de pensionare!
 • 15.01.2020

  Cand va spunea baba Vanga, adica io ( reincarnarea ei) de reclamele cu doamna cea eleganta si super cofezata ce mangaia suav in scop de curatare niste borcane dintr-un magazin, ati zis ca vantu ( nu SOV) mi-a luat tiglele de pe casa.
  Cand ziceam ca pensionarii ar trebui sa poata trai decent dupa 40 ( unii 45 de ani de munca) din pensie…poate nu chiar in croaziere pe iahturi de lux in jurul lumii, dar macar 3 sapt la Sovata, Herculane, Albena, treaca de la mine, m-ati pus anunturi cu joburi pentru seniori…in scop de stilumare si socializare a senorului. M-am abtinut ce m-am abtinut, dar magaria e deja pe fata. DIICOT-ul mi-a ” meltenizat” visul cu fumatul shamanic, in jungla amazoniana, aducand cu ce?….cu geanta diplomatica imi inchipui ciuperca aia la care visam sa ajung si eu in 4-5 ani, sa ma ” decorporalizez” si sa ma sfadesc cu Universul. Aparu melteanu ala care aduse si ciuperca si-un amarat de shaman ( zice el…cred ca luase cursuri on line), si pusera de-o mizerie intr-o vila cat un mall, cu gresie oribila pe jos, cu sezlonguri si sigur urmata de orgii sexuale ( aia de mai puteau si mai stia de capul lor!).
  Eu care am urmarit o noapte intreaga ,la lumina lanternelor, cu ghizi specializati, cum testoasele veneau sa depuna ouale in Insula Tortuguero ( Costa Rica ), eu cam am admirat pana la extaz insula Limon( Costa Rica ) si stilul caraibian al locuitorilor relaxati ( si de la cocaina, treaba lor, tara lor ) dar amabili, vesnic zambitori si excelenti in prepararea tuturor soiuri de pesti si frech-uri de fructe proaspete, dupa ce as fi vrut sa ” fur ” un geko sa ma apere de tantari acasa, in Romania, plus ca-s simpatici si inofensivi…dupa ce-mi fac vise, tai capete de zmeie/ balauri conform indicatiilor terapeutice , in scop de realizare personala, aflu ca ce ? Ca la abia 70 de ani voi avea dreptul sa vad Ushuaia, capatul lumii si Insula Pastelui?!!..S-o creada ei! Daca nu ies singura in fata la Guvern ( ca tot am io slabiciune la baieti tineri si mascati- jandarmi adica)…promit ca emigrez la bulgari. Macar aia inca cultiva castraveti si patrunjel cret….vad tot, imi iau musai o capra si-un magar patruped ( ca de bipezi sunt satula)…stau pe margine santului si pasc capra…ca magaru se descurca el si singur!
  Sunt catranita rau ,pe cuvant :(((…V-am zis io ca iese Dragnea din puscarie inaintea me la pensie? V-am zis! Semnat : baba Vanga. PS Lara croft imi place tot mai mult cum scrii, desi numai vesti proaste imi dai :((((….stiu ca nu-i vina ta. Asa se aliniaza planetele peste Romania si noi….admiram Ursa Mare, ca avem suflet de poet si ” romanu-i frate codru” ( asa de frate e romanu ca -si taie ratele si-l vandu la austrieci). Gata! Musai trebue sa iau un xanax !….Repet ; super tare scris , pacat de vestile proaste de la tampitii din ” capu trebii”

  Reply
 • 19.01.2020

  asta vreau eu : sa-mi faca o serenada 3 mosi la usa si sa ma sarute (decent 🙂 ala tanar….cer mult, ca doar sunt trimsa la ” munca, tovarasi!” ca patria are nevoie de taxele si impozitele tale ( scopul il stiti singuri).

  https://youtu.be/tozhe0yTAqo

  Reply
Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.