Știri

„Seniori activi pe piața muncii” la final de an

GEAC · 1 min read >
seniori activi pe piata muncii

Ultima zi din an este și ultima de implementare a proiectului „Seniori activi pe piața muncii”. Derulat pe parcursul a 3 luni, „Seniori activi pe piața muncii” și-a propus să ofere oamenilor aflați la vârsta de argint informații despre piața muncii și șansa de a (mai) munci, dacă își doresc.

115 seniori din centre de zi ale DGASPC (Sector 1, 2, 3, 4, 6) și C.A.R.P. Omenia au participat la cele 6 seminarii interactive organizate în cadrul proiectului. Temele abordate în aceste întâlniri au fost legate de motivele pentru care seniorii și-ar dori să fie din nou activi, de condițiile în care și-ar dori să mai muncească, de ce informații și sprijin ar avea nevoie. Multe dintre răspunsuri la întrebările seniorilor au venit din partea invitaților specialiști în resurse umane: Prof. univ. dr. Alecxandrina Deaconu – A.S.E., Facultatea de Management, Violanda Popa, Customer Relationship Executive la Brightway și reprezentanți ai companiei Mercury Research.

Din discuțiile purtate a reieșit că situația materială reprezintă principalul factor pentru care seniorii se decid să-și caute un job. Un alt aspect de luat în seamă este că prin găsirea unui loc de muncă ei își satisfac nevoia de a se simți utili, sentiment predominant la cei în vârstă. Apoi, seniorii și-ar dori să aibă un program flexibil și să se simtă respectați. Seniorii au și temeri: procesul de digitalizare, ritmul prea alert al societății de astăzi, relația cu șefii, dar și cu cei tineri. Mulți dintre seniori și-au exprimat dorința de a primi sprijin în elaborarea unui CV și în pregătirea pentru interviu, precum și informații despre locurile de muncă disponibile.

Informarea și atragerea angajatorilor pe platforma jobs.seniorul.ro a fost o altă componentă a proiectului, astfel că Mercury Research, The Care Hub și Fundația Regală Margareta a României și-au anunțat oportunitățile de muncă și voluntariat pe site.

„Seniori activi pe piața muncii” a fost implementat de trei organizații neguvernamentale partenere, Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC), Asociația CSR Nest și Asociația Magic Seniors și a fost finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. 

GEAC
Pentru binele oamenilor Profile

3 Replies to “„Seniori activi pe piața muncii” la final de an”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *